Translate

onsdag 21 oktober 2015

Länge sedan....

Oj va det var länge sedan vi skrev något, så var ska man börja?
Vi har nu bott i huset i 2 år och trivs jättebra!
Huset är målat grått och vitt, carporten klar och gräsmattan fin.
Har det varit några problem då? Jo, nog har det varit det alltid, vi kan börja med golven... 
Redan på slutbesiktningen var det anmärkningar på parkettgolven i hela huset. De åtgärdades (?) efter några veckor men blev inte bra alls. Efter mycket tjat och många telefonsamtal med Smålandsvillan så kom det en representant för Tarket och besiktades golven och han sa att de skulle bytas ut. Det var ca 1,5 år sedan och förra veckan blev de äntligen utbytta. 
Vi har haft 2 års besiktning för ca en månad sedan och nu väntar vi på att de anmärkningar som kom där ska åtgärdas, bl.a har huset satt sig i ena änden så det går inte att stänga vissa dörrar, väldigt irriterande. Vad de ska göra åt det vet jag inte. Grundentreprenören ska komma och titta om problemet ligger där eller om det är något fel på huset.

Övrigt då, övervåningen jobbar vi på med och i nuläget så är det färdigisolerat och jag har börjat regla upp innerväggar. Ute så har vi förberett för trädäcksbygge nästa sommar.

I september drabbades vi av översvämning i Hallsberg, vattnet stod ca 20 cm högt över hela gården och krypgrunden översvämmades. Jag har ju en varmgrund på huset så det ligger frigolit med plast uppepå i hela grunden, så när vattnet rann in där så flöt ju frigoliten upp mot trossbotten och tryckte isär avloppsrören. En saneringsfirma kom och satte in avfuktare och klämde ihop rören igen. Nu har avfuktaren tagits bort och friggon lagts tillbaka, allt är plastat igen och torrt!
Ska försöka lägga ut lite bilder på hus, byggen och översvämning snart.



 
Övervånings bygge




Insättning av takfönster.



Gårdsplanen före och efter.




Den jävla översvämningen.


Här syns frigoliten som flutit upp och fastnat, den ska ligga under ingångsnivån i luckan.


När vi fick golven bytta passade vi på att byta den fula svarta plåten mot en glasskiva.